23 Temmuz 2009 Perşembe

Astroloji Nedir

Birkaç günlük bir aradan sonra tekrar yazabildim.Bugun heryerde duyulan ama bilmediğiniz veya eksik bildiğiniz Astrolojiyi açıklamaya çalışmaya çalışacam : )  
Neyse hemen anlatalım...
Astroloji, yıldızlar ve gezegenlerin insanların üzerindeki etkisini yorumlayan bir bilim dalı olarak açıklanmaktadır.Biz insanlar yazılı tarihinin başından beri var olabilmiş olan bu bilimi yani astrolojiyi en eski olarak tanımlayabilmekteyiz. 

Astrolojide çok karıştırılan birşey vardır.Astroloji kader demektir felan diye.Oysaki astroloji kader değildir, herşey insanın kendi elindedir. Yani insan iyiyide kötüyüde kendi yapar. Ama kader ile astroloji aynı şey değildir. Astroloji dönemleri inceler, fırsat alanlarını, şanslı zamanları, doğum haritanızda sizi kısıtlayan, zorlayan alanları, gecikmeleri gösterir. Yani çekim yasası ile ilgisi vardır diyebilirim.  Sonuçta nasıl hareket edeceğiniz, neler yapacağınız hepsi sizin iradeniz içindedir.Demin bunu birkaç satır üstte belirtmiştim. Yaptığınız herşey sizin kendi iradenizle yapılanlardır!  Gezegenlerin iyi açılar yaptığı şanslı dönemlerde, hiçbir şey yapmadan oturursanız bu fırsatları kaçırabilirsiniz. Aynı şekilde gezegenlerin zorlayıcı etkiler yaptığı dönemlerde gerekli gayret ve azmi gösterirseniz tüm zorlukları aşabilir, farkında bile olmadığınız içinizdeki gücü ortaya çıkarabilirsiniz. Yani bunların farkında olabilmek için biraz da gözlem şarttır diyebilirim.Neden ? Çünkü birincisi merak edip bu yazıyı okumanız , ikincisi ise bizim halkımızda bu çoktur diye diyorum , insanımız oturduğu yerden bilmeden etmeden çok konuşur ama boş konuşur. Yani bu konuda gözlem ve biraz da araştırma sizi doğru yola götürecektir diye düşünüyorum...
İyi günler (:

3 yorum:

SibeL dedi ki...

teşekkürler merakımızı giderdin :D
kader ve kader farkı değişik bi konu aslında haklısın.

EvCan dedi ki...

Yani sonuçta kader le ona etki eden i ele almak lazım . Aslan olmam kader deildir , kaderime etki eden bir şeydir,kader hep aynıdır, diye düşünüyorum ben.

M.Akif dedi ki...

Kaderin evet vardır ama bunun iyi veya kötü yolda gideceğini sen düşüncelerin ve eylemlerin ile çizersin ve yolun ona göre gider...